Nieuws en artikelen

Hier vindt u nieuws, artikelen en tips over alles op het gebied van (E) HR.

Heeft u liever een persoonlijk gesprek? Dat kan natuurlijk ook. Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen altijd binnen enkele uren contact met u op. Bellen kan ook, op nummer (0346) 230016

Talenten binnenhalen? Employer branding!

Moeite met het vinden van talenten op de arbeidsmarkt
Laatst vroeg een nieuwe klant aan ons advies. Ze wilde talentvolle, loyale en hardwerkende medewerkers binnenhalen en ze had hier de grootste moeite mee. Ze vroeg of wij haar konden helpen om sneller de juiste mensen te vinden voor de vele vacatures die openstaan. We hebben haar vraag opgepakt en er werk van gemaakt. En met succes! Langzaamaan merkt ze dat er een ander type mensen gaat reageren op haar vacatures. Hoger opgeleid, meer ervaring, met mooiere referenties en aansluitende competenties. Ze heeft inmiddels al een kleine pool opgebouwd met mogelijke nieuwe medewerkers. Een tevreden klant dus!

Lees meer

Wist u dat; u de kosten van outplacement in mindering mag brengen op de transitievergoeding?

Hoge kosten bij ontslag
Regelmatig spreken we werkgevers, die afscheid (moeten) nemen van één of meerdere medewerkers. Dat is nooit leuk. En als dit erg veel kosten met zich meebrengt, wordt het zo mogelijk nog vervelender. Maar als u goed bent voorbereid, kunnen de kosten soms nog wel meevallen. Veel werkgevers denken dat de kosten voor een outplacement traject bovenop de transitievergoeding komt. maar niets is minder waar.

Lees meer

Zit uw medewerker wel op de juiste plek? Tijd voor een goed gesprek!

Het loopt niet lekker
Stel; u heeft een medewerker met wie het niet lekker loopt. Het blijkt misschien (nog) niet uit klanttevredenheidsonderzoeken of bedrijfsresultaten, maar als HR-manager of directeur krijgt u wel signalen. Signalen die u niet wilt negeren. Wat te doen? De tendens bij veel HR-managers en directeuren is om het probleem zo snel mogelijk aan aan te pakken door te zoeken naar oplossingen. Er worden trainingen geregeld, coaches aangeboden, een verandering in het takenpakket doorgevoerd of de medewerker wordt zelfs overgeplaatst naar een andere afdeling. Het zijn maatregelen die tijd en geld kosten, maar in veel gevallen maar matig resultaat hebben. Maar wat dan?

Lees meer

Contact opnemen

Schoorlemmer & Verlaan Personeelsadvies - Groenekanseweg 246J - 3737 AL Groenekan - (0346) 230016 - info@schoorlemmerenverlaan.nl

Vul hier uw naam in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw e-mailadres in Bevestiging e-mailadres
Schrijf hier uw bericht

Waar zijn wij gevestigd?

First-supplier

Uw vaste partner voor al uw personeelszaken. Dat is Schoorlemmer & Verlaan. Betrokken, vakkundig en flexibel. Wij maken graag vrijblijvend kennis met u!

Lees hier onze Algemene Voorwaarden

Adres

 Schoorlemmer & Verlaan
 Groenekanseweg 246J, Groenekan

  (06) 46244662
 info@schoorlemmerenverlaan.nl 
Ma-Vr: 8.30 - 18.00

Links

  Weg naar Succes

UA-112424356-1