Training 'Effectief leidinggeven'

Effectief leidingggevenGeeft uw leidinggevende op de meest effectieve manier leiding?
Een van u medewerkers heeft een ontwikkeling gemaakt in zijn carrière en geeft inmiddels leiding aan een paar mensen of een heel team. Het leek een voor de hand liggende stap, uw medewerker is goed in haar of zijn vak, er was behoefte aan een leidinggevende en het was logisch dat uw medewerker deze positie ging innemen. Maar nu is hij of zij aan het werk, maar lijkt niet altijd even adequaat met situaties om te gaan. Is uw leidinggevende wel in staat om het beste uit de medewerkers te halen? Weet hij hoe te sturen op resultaten? Hoe om te gaan met problemen, zowel bij individuele medewerkers als in het hele team? Is uw leidinggevende wel voldoende toegerust voor deze functie? 

Hoe leert uw leidinggevende effectief leidinggeven?
Een leidinggevende dient te beschikken over heldere doelen, inzicht te hebben in de eigen stijl van leiderschap en in de wijze waarop in medewerkers individueel en als team functioneren. Daarnaast is het van belang een visie te hebben op de gewenste ontwikkeling, medewerkers te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en als team de beoogde doelen te halen. Dat is leiderschap in een notendop. Als u het gevoel hebt dat uw medewerker nog niet zover is, is het dus verstandig om daar eerst aan te gaan werken. Met een goede basis vergroot uw medewerker zijn of haar leidinggevende skills en daarmee de kans op een succesvol leiderschap, met gemotiveerde medewerkers, een goede sfeer en betere kwaliteit van het werk als resultaat.

Wat kan Schoorlemmer & Verlaan hierbij voor u betekenen?
Met een kortdurende combinatie van training en coaching krijgt uw medewerker de juiste kennis, inzicht in zichzelf en het team. Daarnaast werkt uw leidinggevende zelf aan opdrachten en gaat ook in de eigen werkpraktijk stappen zetten, die tijdens de coachingsgesprekken zullen worden besproken. Naast trainingsmateriaal krijgt uw leidinggevende een werkdocument waarin een verslag wordt bijgehouden van de vorderingen en de input van uw coach.

Het traject omvat de volgende onderdelen:

 • Test leiderschapsstijlen
 • Introductie situationeel leiderschap
 • Inzicht in het team en de rol als leidinggevende
 • Dagelijkse leiding
 • Inbreng casussen (dit is een belangrijk onderdeel, hiermee leert de deelnemer om het geleerde direct toe te passen in de praktijk en knelpunten op te lossen)

Wat levert het u op?
Na deze training/coaching heeft uw medewerker inzicht in zichzelf als leidinggevende, inzicht in de eigen stijl en sterke eigenschappen en in de stijlen van uw medewerkers. Hij of zij is in staat om de dagelijkse leiding bewust en doelgericht te voeren en weet tevens om te gaan met lastige situaties. Hierdoor zal hij of zij met de afdeling effectiever kunnen werken aan het behalen van doelen, in een goede sfeer en met optimale inzet van de medewerkers.

Onze werkwijze
Dit traject kan op twee manieren worden gevolgd.

 • Individueel traject.
  6 sessies. € 885,-
 • 3 bijeenkomsten, €395, - per deelnemer. (minimaal 5 deelnemers, maximaal 10)

Interesse?
Neem contact op met Simône Verlaan voor een vrijblijvend gesprek via de contactpagina, of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt natuurlijk ook bellen, op nummer (0346)230016.

Ons Team

 • Judith | Employer branding, instroom, uitstroom

  HR Manager, met een track record op HR/IT.

 • Simône | Employer branding, uitstroom en training

  Trainer-Coach, met een track record op Mindfulness

 • 1

Contact opnemen

Schoorlemmer & Verlaan Personeelsadvies - Groenekanseweg 246J - 3737 AL Groenekan - (0346) 230016 - info@schoorlemmerenverlaan.nl

Vul hier uw naam in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw e-mailadres in Bevestiging e-mailadres
Schrijf hier uw bericht

Waar zijn wij gevestigd?

First-supplier

Uw vaste partner voor al uw personeelszaken. Dat is Schoorlemmer & Verlaan. Betrokken, vakkundig en flexibel. Wij maken graag vrijblijvend kennis met u!

Lees hier onze Algemene Voorwaarden

Adres

 Schoorlemmer & Verlaan
 Groenekanseweg 246J, Groenekan

  (06) 46244662
 info@schoorlemmerenverlaan.nl 
Ma-Vr: 8.30 - 18.00

Links

  Weg naar Succes

UA-112424356-1
0
keer gedeeld

Meer weten over ons?

Close

Klik op een social media button hieronder, om ons te volgen!