Training: Leiding geven aan vitaliteit en veerkracht

Vitaliteit en veerkrachtWat is een vitale en veerkrachtige medewerker?
Een vitale medewerker is een medewerker die energiek in zijn of haar werk staat, die productief is en met plezier aan de slag is, en die een goede balans heeft gevonden tussen werk en privéleven. Een veerkrachtige medewerker weet daarbij ook te gaan met lastige situaties en/of veranderingen, houd hierbij een positieve houding, stelt zich proactief op en denkt in oplossingen

Waarom zijn vitale medewerkers belangrijk?
Vitale en veerkrachtige medewerkers blijven langer gezond, bereiken betere resultaten en zijn meer tevreden over hun werk. Door veranderingen en lastige situaties laten ze zich niet uit het veld slaan maar weten hier op een positieve en constructieve manier mee om te gaan. Dit voorkomt uitval, heeft een positieve uitstraling naar buiten toe (klanten en opdrachtgevers), verhoogt de kwaliteit van het werk en draagt bij aan een prettige werksfeer. Hiermee zijn vitale en veerkrachtige medewerkers dus essentieel voor het succes en de groei van uw organisatie.

Hoe kun je vitaliteit en veerkracht ontwikkelen bij je medewerkers?
Veranderingen, pieken in de werkdruk, het zijn aspecten van het werk die niet altijd te vermijden of beïnvloeden zijn. Maar het is wel mogelijk om een omgeving te creëren waarin vitaliteit en veerkracht aandacht hebben en worden gestimuleerd. Van belang hierbij is dat uw medewerkers hierop zelf worden uitgedaagd, gemotiveerd en gestimuleerd. Hierin kunnen leidinggevenden een belangrijke rol spelen. Door o.a. het leren herkennen van stresssignalen, energielekkers en energiegevers en het beschikken over de juiste gesprekstechnieken wordt uw leidinggevende in staat om hier op een goede manier sturing aan te geven, met als resultaat een meer vitale en veerkrachtige afdeling of team.

Wat kunnen wij hierin voor u betekenen?
Wij hebben hier een kortdurende maar zeer effectieve training in ontwikkeld waarin uw leidinggevenden leren wat zij kunnen doen om de vitaliteit en veerkracht van uw medewerkers te vergroten. Wat krijgt u in deze training?

 • Een theoretische basis met onderwerpen als vitaliteit, stressontwikkeling, het herkennen van stresssignalen en energielekken en energiegevers, veerkracht en bevlogenheid.
 • Inzicht in leiderschapsstijlen (situationeel en transformationeel) en gesprekstechniek
  Praktische voorbeelden
 • Inbreng van casussen

De training bestaat uit 3 dagdelen en kost € 395, - per deelnemer. (minimaal 3 deelnemers, maximaal 10)

U kunt zelf aangeven of u de training in company of op onze locatie wilt laten plaatsvinden.

Wat levert het u op?
Leidinggevenden die in staat zijn op effectieve wijze medewerkers te begeleiden in hun ontwikkeling tot vitale en veerkrachtige medewerkers, die ook bij hoge werkdruk, lastige of veeleisende werkomstandigheden en bij veranderingen plezier houden in het werk en optimaal blijven presteren.

Interesse?
Neem contact op met Simône Verlaan voor een vrijblijvend gesprek via de contactpagina, of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt natuurlijk ook bellen, op nummer (0346) 230016

Ons Team

 • Judith | Employer branding, instroom, uitstroom

  HR Manager, met een track record op HR/IT.

 • Simône | Employer branding, uitstroom en training

  Trainer-Coach, met een track record op Mindfulness

 • 1

Contact opnemen

Schoorlemmer & Verlaan Personeelsadvies - Groenekanseweg 246J - 3737 AL Groenekan - (0346) 230016 - info@schoorlemmerenverlaan.nl

Vul hier uw naam in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw e-mailadres in Bevestiging e-mailadres
Schrijf hier uw bericht

Waar zijn wij gevestigd?

First-supplier

Uw vaste partner voor al uw personeelszaken. Dat is Schoorlemmer & Verlaan. Betrokken, vakkundig en flexibel. Wij maken graag vrijblijvend kennis met u!

Lees hier onze Algemene Voorwaarden

Adres

 Schoorlemmer & Verlaan
 Groenekanseweg 246J, Groenekan

  (06) 46244662
 info@schoorlemmerenverlaan.nl 
Ma-Vr: 8.30 - 18.00

Links

  Weg naar Succes

UA-112424356-1
0
keer gedeeld

Meer weten over ons?

Close

Klik op een social media button hieronder, om ons te volgen!